انجمن نور كم بينايان و نابينايان استان مازندران
انجمن نور
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 آبان 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |

 

درمان یکی از عوامل کاهش بینایی وراثتی کشف شد

محققان دانشگاه کلمبیای آمریکا موفق شدند با استفاده از ژن درمانی یکی از عوامل کاهش بینایی وراثتی به نام «رتینیت پیگمانتر» (RP) را در چشم دو بیمار درمان کنند.  

به گزارش ایرنا از هلث،بیش از 60 ژن مختلف در ابتلا به بیماری رتینیت پیگمانتر دخالت دارند.

محققان با استفاده از سلول های بنیادی گرفته شده از سلول های پوست ، علل خاص ابتلا به بیماری چشمی «رتینیت پیگمانتر» (RP) را که منجر به کوری یا اختلال شدید بینایی می شود در هر بیمار بررسی کردند.

محققان با آزمایش سلول های شبکیه که از سلول های بنیادی در آزمایشگاه درست شده بود، متوجه شدند که بیماری RP در چشم دو بیمار با جهش یک ژن به نام MFRP ارتباط دارد.

سپس دانشمندان با استفاده از یک ویروس، نسخه های عادی این ژن را به سلول های شبکیه چشم وارد و عملکرد این سلول ها را بازیابی کردند.

پروفسور «استفان تسانگ» از دانشگاه کلمبیا که ریاست این مطالعه را بر عهده دارد، گفت: استفاده از سلول های خاص هر بیمار برای تصحیح دقیق نقص های ژنتیکی او، ابزار دیگری در پیشبرد حوزه پزشکی فرد محور ارائه می دهد.

بیش از 60 ژن مختلف با ابتلا به RP ارتباط دارند و این موضوع مطالعه این بیماری را دشوار کرده است.

رتینیت پیگمانتر یک بیماری ارثی است که به صورت های مختلف به ارث می رسد

 علایم این بیماری به طور معمول با شب کوری شروع می شود و بعد از آن دید محیطی از دست می رود.

 

 

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 آبان 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |

 

 

 

 

درمان نابینایی ژنتیکی نادر با ژن درمانی

جراحان در آکسفورد انگلیس با استفاده از یک روش ژن درمانی توانستند بینایی شش بیمار را ارتقا داده و از کور شدن آنها جلوگیری کنند.  

این عمل جراحی شامل وارد کردن یک ژن به چشم برای زنده کردن سلول های تشخیص نور بود.

پزشکان حاضر در این پروژه معتقدند که این روش می‌تواند در نهایت برای درمان انواع شایع نابینایی مورد استفاده قرار بگیرد.

کارآزمایی بالینی این روش از دو سال قبل آغاز شده و اولین بیمار آن، جاناتان ویات 63 ساله بود.

ویات به یک بیماری ژنتیکی نسبتا نادر موسوم به فقدان مشیمیه(choroideremia) مبتلا بود که منجر به مرگ تدریجی سلولهای تشخیص نور در پشت چشم می‌شود.

وی در زمان جراحی هنوز می‌توانست ببیند و امیدوار بود که این روش بتواند از وخامت بیشتر بیماری جلوگیری کرده و دید کمی را که داشت، نجات دهد.

این عمل جراحی نه تنها دید ویات را تثبیت کرد بلکه باعث ارتقای آن نیز شد. بیماران دیگر که در مراحل اولیه این بیماری قرار داشتند، با این درمان توانستند در توانایی مشاهده در شب خود پیشرفتهایی را تجربه کنند.

اگر پیشرفتهای مشاهده شده در بیماران ادامه یابد، هدف بعدی این پروژه، ارائه این درمان به بیماران جوان مبتلا به فقدان مشیمیه برای جلوگیری از نابینا شدن آنها خواهد بود.

محققان بر این باورند که موفقیت این روش در درمان فقدان مشیمیه به این معنی است که می‌توان از ژن درمانی برای سایر اشکال نابینایی ژنتیکی مانند دژنراسیون ماکولا استفاده کرد.

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 آبان 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |

جدید هیات رئیسه فدراسیون جانبازان و معلولان معرفی شدند

اعضای جدید هیات رئیسه فدارسیون ورزش های جانبازان و معلولان طی صدور احکام جداگانه توسط محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، منصوب شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان، علیرضا صفار زاده به عنوان نایب رئیس، مجتبی قربان حسنی به عنوان دبیر، غلامعلی جعفرزاده، سیدعلیرضا حسینی، مجتبی رحماندوست و محمدعلی پورمختار به عنوان عضو هیات رئیسه و هادی رضایی گرکانی به عنوان خبره ورزشی، معرفی شدند.

همچنین بتول مشرف جوادی نیز بر اساس حکمی از سوی محمود خسروی وفا، ریاست فدراسیون، به عنوان نایب رئیس فدراسیون در امور بانوان و عضو هیات رئیسه منصوب شد.

 
نوشته شده در تاريخ شنبه 10 آبان 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |
نقش چاي سبز در پيشگيري و درمان بيماري هاي چشم        منبع:   www.pezeshki.net
 

خبرگزاري ايسنا : درباره فوايد اعجاب انگيز چاي سبز و تاثيرات آن بر سلامت آدمي زياد شنيده ايد اما جديدترين خبر در اين زمينه، تاثير چاي سبز در پيشگيري از بيماري هاي چشمي است. پژوهش هاي محققان چيني نشان داده كه چاي سبز به دليل داشتن مواد معدني خاص، از بروز بيماري آب سياه جلوگيري مي‌كند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، «چي پوئي» و همكاران وي از دانشگاه «پكن» طي تحقيقات چند ساله خود روي اثرات چاي سبز بر روي سلامت انسان به اين نتيجه دست يافتند كه اين نوشيدني تاثيرات غير قابل باور و مفيدي بر سلامت چشمي و جلوگيري از بروز «آب سياه» دارد.

اين محقق در مصاحبه‌اي با رسانه‌هاي چين گفت: چاي سبز داراي ماد معدني و ويتامين‌هاي مفيد مانند ويتامين C، ويتامين E، لوتئين و زيسانتين است كه اين مواد از بروز مشكلات چشمي به ويژه آب سياه و آب مرواريد جلوگيري مي‌كند. البته اين موضوع بايد مورد آزمايشات ويژه و تكميلي قرار گيرد.

به گزارش خبرگزاري شين هوا،‌ بر اساس گزارشات و تحقيقات صورت گرفته اين موضوع نيز به اثبات رسيد كه ساختار چشم مي‌تواند مواد مغذي و مفيد را به خود جذب كند و از اين طريق سدي در مقابل بيماريها بوجود آورد. به همين دليل است كه اين نوع نوشيدني به عنوان داروي گياهي براي بيماريهاي چشمي تجويز مي‌شود.
 
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |

تیم گلبال نابینایان کم بینایان بهشهر با همکاری دوستان کم بینا و نابینا  عزیز با مربی گری خانم کلبادی نزاد و همکاری شهر گلوگاه اغاز به کار کرد از علاقه مندان جهت همکاری خواهشمند با این شماره تماس بگیرند با تشکد

01134536062

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:آرپی لبر اشتارگارت , توسط مليحه.ى |
[عکس: orange_root.jpg]
"به گزارش انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات درایران" به نقل از سایت ffb مورخ 2014 آوریل 15 ، زردچوبه، ادویه‌ای پرکاربرد است. این ریشه زرد نارنجی موسوم به ادویه کاری در ایجاد طعم غذا تا رنگ‌آمیزی لباس و یا حتی در دوران باستان به‌عنوان درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شده است. به‌ تازگی گروهی از محققین موسسه ملی تحقیقات چشم نشان دادند که کورکومین، ماده فعال زردچوبه ممکن است در پیش‌گیری از نابینایی ناشی از بیماری آرپی موثر باشد. بیماری آرپی، یک بیماری درمان نا‌پذیر است که از هر ۴۰۰۰ هزار نفر یک نفر به آن مبتلا می‌شوند. در ایجاد این بیماری تخریب کننده موتاسیون در بیش از ۴۵ ژن مختلف دخیل است. گروهی از محققان به دنبال انتقال نسخه‌های سالم ژن جهش یافته در این بیماران هستند، کار تحقیقاتی آنان در مرحله مطالعات بالینی است اما نتایج امیدوار کننده‌ای داشته است.
با این حال ژن درمانی روشی گران قیمت است و برای انتقال ژن به داخل سلول می‌بایست روش‌های بهتری ابداع گردد. دکتر رادهاآیاگاری، استاد چشم پزشک دانشگاه کالیفرنیا با انتشار مقاله‌ای اظهار کرد که ممکن است راه حل ساده‌ای برای درمان بیماری آرپی وجود داشته باشد. او به دنبال پیدا کردن مولکولی است که قابلیت حفاظت از سلول‌های حساس به نور شبکیه را داشته باشد. مطالعات نشان داده که کورکومین، مانع تشکیل پلاک‌های آمیلوئیدی در بیماران مبتلا به آلزایمر می‌شود. از طرفی از سالیان قبل در هند زردچوبه برای درمان زخم‌ها و التهابات استفاده می‌شده است. تیم خانم دکتر رادهاآیاگاری برای بررسی پتانسیل درمانی کورکومین مطالعاتی را در موش‌ها انجام دادند. نتیجه خورانیدن این ادویه، حفاظت سلول‌های گیرنده نور در مقابل آسیب بود. اگرچه مطالعات بیش‌تری برای اثبات اثربخشی کورکومین در حفاظت از سلول‌های بینایی لازم است، اما همین مطالعات اولیه نشان‌دهنده ورود موفقیت آمیز آن به شبکیه و بهبود بینایی در موش‌های مدل بیماری شده است.

آیا اگر زردچوبه در رژیم غذایی بیماران آرپی وجود داشته باشد، سبب بهبود می‌شود؟
دکتر رادهاایاگاری جواب داد که ما هنوز نمی‌دانیم که مقدار موثره این ادویه چقدر است و در مطالعات بعدی به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم.

*مترجم:خانم دکتر ستاریان*
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |
[عکس: retinitis-pigmentosa-1.gif][عکس: normal-vision-1.gif]
آرپی گروهی از بیماری‌های چشمی ارثی است که این بیماری شبکیه را مبتلا می‌سازند از جمله علائم آرپی می‌توان به کاهش دید در تاریکی و مکان‌های کم نور اشاره کرد. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از عرش نیوز، مهران نیکخو متخصص چشم اظهار داشت: چشم انسان برای آنکه بتواند اشیاء و محیط را ببینید یک سری سلول‌های بنیادی درارد که به آن سلول‌های مخروطی استوانه‌ای می‌گویند. این سلول‌ها نور را دریافت می‌کنند و درک نور را به انسان می‌دهند. در بیماری آرپی این سلول‌ها از بین می‌روند. وی ادامه داد: آرپی نامی است که به گروهی از بیماری‌های چشمی ارثی اطلاق می‌شود. این گروه از بیماری‌ها شبکیه را مبتلا می‌سازند. در بیماری آرپی کاهش دید، تدریجی اما پیشرونده است. معمولا افراد مبتلا به آرپی دید خود را به طور کامل از دست نمی‌دهند و در بیشتر موارد مقداری از دید مفید تا کهنسالی حفظ می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از شایع‌ترین دلایل ایجاد آرپی این بوده که سلول‌ها زودتر از موعد طبیعی می‌میرند و به دلیل آنکه سلول‌ها میمیرند، بینایی شخص کاهش می‌یابد. شایع‌ترین علامت اولیه در آرپی، کاهش دید در تاریکی و مکان‌های کم نور است. علامت دیگر آرپی،‌کاهش میدان بینایی است بدین معنی که دید فرد از طرفین و یا از بالا و پائین کاهش می‌یابد. آنچه در تمام انواع آرپی مشترک است طبیعت پیشرونده بیماری است.
نیکخو افزود: سرعت پیشرفت بیماری آرپی در افراد مختلف متفاوت است. در برخی از انواع آرپی اشکال در خواندن متون چاپی و انجام کارهای دقیق وجود دارد. عوامل ارثی متفاوتی در ایجاد بیماری آرپی دخالت دارند. در همه انواع آرپی به توانایی واکنش شبکیه در مقابل نور آسیب می‌رسد. این مشکل می‌تواند از آسیب به قسمت‌های مختلف شبکیه نظیر سلول‌های استوانه‌ای یا مخروطی و یا در اتصال بین سلول‌های شبکیه ناشی شود. وی اذعان داشت: در بیشتر موارد علائم اولیه آرپی بین سنین ۱۰ الی ۳۰ سالگی بروز می‌کند. بسیاری از افراد مبتلا به آرپی دچار کاتاراکت (آب مروارید) می‌شوند. در عمل جراحی ناشی از آب مروارید بیمار هنوز به آرپی مبتلا است اما در صورتی که شبکیه زیاد آسیب ندیده باشد، دید محدودی به بیمار بازگردانده می‌شود. به دلیل ژنتیکی بودن آرپی ممکن است سندروم‌های مختلفی نیز ایجاد کند از جمله سندروم آشر که فرد ضمن مبتلا به آرپی از نظر شنوایی نیز مشکل دارد.
وی گفت: در سال‌های اخیر تحقیقات بسیاری به منظور دستیابی به روشی مطمئن انجام می‌گیرد. از جمله این روش ها کاشت دوربینی بسیار ریز ته چشم است تا به عصب بینایی فرد وصل شده و دید خوبی برای او فراهم کند. وی تصریح کرد: راه‌های درمانی دیگری نیز برای بیماری آرپی وجود دارد که فرد از طریق درک حس، حس به دست او منتقل می‌شود که این روش نیز با قراردادن دوربینی بر روی عینک بیمار انجام می‌شود زمانی که مانعی در مقابل فرد باشد، وسیله‌ای که به دست او بسته می‌شود نور از مانع رد شده و ضربه‌ای به دست فرد وارد می‌کند و فرد متوجه شده و از طریق دوربین مشاهده می‌کند. سلو‌ل‌های بنیادی نیز راهی دیگر است که در مراحل اولیه قرار دارد.
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 11 اسفند 1398برچسب:, توسط مليحه.ى |

گرچه درصد افرادي كه بصورت مادر زادي با معلوليت به دنيا مي آيند كم نيستند اما درصد بالايي از معلولين را كساني تشكيل مي دهند كه هرگز تصور زندگي با معلوليت را نداشته اند و بارها از كنار افراد معلول در خيابان هاي مختلف گذشته اند بدون آنكه مشكلات آنها را لمس كرده باشند . بيماري ؛ جنگ ؛ سيل ؛ زلزله ؛ تصادفات و سوانح و بدنبال آن معلوليت در كمين همه افراد جامعه است. در اين شرايط جامعه اي عاقلانه رفتار مي كند كه نه تنها براي رفاه معلولين خود بلكه براي تامين امنيت و آسايش فكري آينده نامعلوم خود تدابير روشن و عملي بينديشد. به هر حال نابينايي نيز همانند ساير معلوليت ها عارضه و پديده ايست نا خواسته كه براي هر فردي در هر زماني و در هر مكاني ممكن است عارض گردد.ولي آنچه كه مهم است اين است كه نابينايي نبايد و نمي تواند علت بازدارنده جهت حضور افراد نابينا در صحنه هاي گوناگون اجتماعي می باشد

اسطوره کشتی جهان از ورزش نابینایان مازندران حمایت می کند ساری-ایرنا- ˈ امامعلی حبیبی ˈ اسطوره کشتی جهان حمایت خود را از ورزش نابینایان و کم بینایان استان مازندران اعلام کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا ، دارنده سه مدال طلای جهان و یک مدال طلای المپیک روز شنبه در مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال آوران ورزش نابینایان و کم بینایان مازندران در قائمشهر گفت : نابینایان و کم بینایان با توجه به شرایط ویژه فیزیکی و معلولیتی که دارند برای اثبات توانایی های خود مجبور به تلاش بیشتر از افراد عادی هستند. وی افزود: حضور موفقیت آمیز ورزشکاران نابینا و کم بینای مازندران در رقابت های جهانی و ملی و کسب عناوین برتر از جمله این توانمندی ها است. حبیبی کمک ویژه و بیشتر به ورزش معلولان را وظیفه دانست و تاکید کرد: بسترهای لازم باید با حمایت همه جانبه برای تحقق توان این قشر فراهم شود. وی آمادگی خود را برای حمایت از ورزش نابینایان و کم بینایان مازندران با توجه به قهرمان پروری آن اعلام کرد و گفت : می توان شاهد قهرمانان بیشتری در این عرصه از ورزش باشیم. این اسطوره کشتی جهان حضور در میان ورزشکاران نابینا و کم بینا و همراهی آنان در مسابقات ورزشی و کمک به جذب حامی مالی برای تقویت ورزش این قشر را از جمله شیوه های حمایت خود برشمرد. رییس هیات ورزش نابینایان و کم بینایان مازندران هم در این مراسم گفت : ورزش نابینایان و کم بینایان استان برای رشد و شکوفایی و همچنین ایجاد انگیزه بیشتر در بین ورزشکاران، نیازمند حامی مالی مناسب است. ˈ ابوطالب باقری ˈ افزود : ورزشکاران کم بینا و نابینا همواره در رقابت های بین المللی برای کشور افتخار آفرین بودند، اما مسوولان آن گونه که باید به نیازهای ورزشی این افراد توجه نمی کنند. وی گفت: برای رشد ورزش نابینایان باید ابتدا شرایط جامعه را به گو نه ای فراهم کرد که افراد از نزدیک با فعالیت های ورزشی این قشرآشنا شوند و در ادامه گام های موثری برای پیشرفت ورزش آنان برداشته شود. در این مراسم از مدال آوران نابینا و کم بینای مازندران با هدای جوایزی قدردانی شد.ک/2
نوشته شده در تاريخ شنبه 10 اسفند 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
نديدن را با تو واژه وازه مى كنم صداى پرواز مرغابى ها صداى نجواى سكوت شب همه از تو مى گويند روزى عاشق اسمان و ستارگانش بودم عاشق نور مهتاب وقتى از پنجره اتاقم نورش را به پرچين نگاهم مى انداخت هنوز هم تمام دل بستگى هايم را دارم اما همه چيز شده براى تو چه زيباست وقتى دوست داشتن ها براى تو باشد اگر چه نگاهم محروم از ديدن ستارگانت اما حال تو مرا مى بينى و به جاى تك تك ستارگان به من سلام مى كنى چادر شبت شده تمام دارايى ام حال كه هر چه به تو نزديك تر مى شوم از ديدن اسمانت هم حيا مى كنم چه زيباست خدايا حيا
انجمن نابينايان كم بينايان در بهشهر شروع به كار كرد و از تمام كسانى كه مشكلات بينايى در بهشهر دارند دعوت مى شود به اين انجمن مراجعه كنند از اهداف اينده اين انجمن برطرف كردن نيازهاى اقتصادى اموزشى و تفريحى اعضا مى باشد از برنامه هاى اينده اين انجمن نشست هاى حضورى و كلاس هاى اموزشى و اردوهاى تفريحى و تيم هاى ورزشى مى باشد براؤ اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد 01525233499
رانندگی در بیماران مبتلا به AMD و اشتارگات در قوانین راهنمایی و رانندگی برای صدور گواهینامه اغلب حدت بینایی و میدان دید محیطی مورد توجه قرار می گیرد،و میدان دید مرکزی اغلب در این قوانین نادیده  گرفته می شوند.در حالیکه محدودیت میدان دید چه مرکزی و چه محیطی ،هر دو می توانند برای رانندگی بسیار خطر آفرین باشند.چراکه اشیایی که در محدوده ی نابینای فرد قرار می گیرند،زمانی تشخیص داده می شوند که فرصت برای عکس العمل مناسب بسیار کم خواهد بود. بیماران با محدودیت میدان دید مرکزی و آسیب فووآ (مرکز بینایی) اغلب نقطه ای دیگر از شبکیه را برای دیدن جایگزین فووآ می کنند که در نزدیکی قسمت آسیب دیده و کور شبکیه قرار دارد. در AMD نقطه ی جایگزین در قسمت خارجی مرکز آسیب دیده است در حالی که در اشتارگات این نقطه ی ترجیحی جایگزین در زیر مرکز آسیب دیده قرار دارد. مطالعات نشان می دهند که با میزان حدت بینایی برابر، یک بیمار AMD زمان عکس العمل طولانی تری نسبت به یک بیمار مبتلا به اشتارگات در مواجهه با موانع در رانندگی دارد،یعنی میزان تاثیر محدودیت میدان دید مرکزی در رانندگی این بیماران نسبت به بیماران مبتلا به AMD کمتر است،گرچه بیمار مبتلا به اشتارگات  ممکن است در تشخیص علایم جاده و چراغ راهنما مشکل داشته باشد.
نوشته شده در تاريخ شنبه 18 آبان 1392برچسب:ارپى نيستاگموس اشتگارت انجمن نابينايان, توسط مليحه.ى |
براى تماس با نويسنده وب و ارائه پيشناهادات و نظرات و دلنوشته ها و مشكلات پيام هايتان را به ايميل زير ارسال كنيد maliheyak@gmail.com
رئیس هیئت نابینایان و کم‌بینایان مازندران: نبود اسپانسر مهم‌ترین مشکل ورزش نابینایان مازندران است رئیس هیئت نابینایان و کم‌بینایان مازندران گفت: مهم‌ترین مشکل ورزش نابینایان و کم‌بینایان در استان نبود اسپانسر و سرمایه‌گذار است. Tweet ابوطالب باقری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرستان ساری اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که ورزشکاران نابینا و کم‌بینا دارند شاهد افتخارآفرینی آنها در ورزش هستیم. وی افزود: ورزشکاران نابینا با توجه به محدودیت‌هایی که در ورزش دارند به هیچ عنوان زیرپوشش حمایت مالی اسپانسرها قرار نمی‌گیرند. باقری در ادامه با تشکر از خیرین هیئت ورزش نابینایان و کم‌بینایان استان گفت: هیئت ورزش نابینایان و کم‌بینایان مازندران به گرمی دست سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی را برای حمایت می‌فشارد.
موسسه همیاری آیندگان باهمکاری سازمان بهزیستی وجامعه معلولین استان مازندران درجهت ارتقا  سطح  دانش و اطلاعات عمومی افراد و یاری به افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و جامعه معلولین اقدام به برگزاری مسابقات آنلاین نموده که درصدی از عواید حاصل از آن به جامعه معلولین اختصاص می یابد . جهت کسب اطلاعات بیشتر و  ثبت نام رایگان و عضویت در این طرح به نشانی اینترنتی ذیل مراجعه نمایید                            www.haitest.ir                                                                                                                                   ثبت نام و عضویت رایگان می باشد                لطفا همه ی اعضاء جامعه معلولین در سراسر استان ثبت نام ودر این طرح شرکت نمایند                             شماره تلفن جهت پاسخگویی : ۲۲۲۹۷۴۱-۰۱۵۱
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:انجمن نابينايان كم بينايان, توسط مليحه.ى |
در دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی مازندران مصوبه معافیت تحصیلی دانشجویان بهزیستی رعایت نمی‌شود مشاور مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: دانشگاه پیام نور و دانشگاه علمی کاربردی مازندران، مصوبه معافیت تحصیلی دانشجویان بهزیستی و کمیته امداد را رعایت نمی‌کنند. Tweet علی پورشریعه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ساری درباره عدم رعایت بخشنامه معافیت تحصیلی دانشجویان زیر پوشش بهزیستی توسط دو دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی در مازندران اظهار داشت: بر اساس این بخشنامه، افراد زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی از پرداخت هزینه‌های تحصیلی در این دو دانشگاه معاف هستند. وی با اعلام اینکه معافیت از پرداخت شهریه در جلسه هیئت دولت مصوب شد، ادامه داد: در حال حاضر این مصوبه در این دو دانشگاه مازندران اجرایی نمی‌شود و با توجه به این مصوبه، بهزیستی نیز تعهدی به پرداخت کمک هزینه تحصیل این افراد ندارد و به نوعی دانشجویان زیر پوشش بهزیستی در این دو دانشگاه برای پرداخت شهریه دچار مشکل شده‌اند. مشاور مدیرکل بهزیستی استان مازندران تصریح کرد: در این مصوبه دولت پول را به حساب دانشگاه‌های طرف حساب واریز می‌کند. وی ادامه داد: در صورتی که دولت به تعهدش در قبال پرداخت کمک هزینه تحصیلی اقدام نکرد راه کارش مسدود کردن راه تحصیل دانشجویان زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی نیست. پورشریعه خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی باید مطالباتشان را از دولت پیگیری کنند. به گزارش فارس، چندی قبل مسئولان کمیته امداد امام خمینی مازندران نیز از عدم رعایت مصوبه دولت توسط دانشگاه پیام نور در مازندران گلایه داشتند که دانشجویان زیر پوشش این نهاد برای حضور در جلسه امتحان با ممانعت مسئولان پیام نور مازندران مواجه شده بودند.
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 29 مرداد 1392برچسب:انجمن نابينايان, توسط مليحه.ى |
نویسنده: آرزو رستم‌زاد عصای سفید در خیابان‌های سیاه غریبه است. لازم نیست حتما نابینا باشید تا چاله‌های خیابان شما را زمین بزنند، لازم نیست با عصای سفید و عینک سیاه راهی ادارات کاریابی شوید تا «نه» شنیدن را برای هزارمین بار تجربه کنیــد. لازم نیست حتی انگشتانتان را روی صفحه‌های برجسته حرکت دهید، تا حسرت خواندن کتاب‌های برجسته دنیا در دلتان زنده شود. نابینا هم که نباشید، چاله‌های دنیای روشندلان ما آنقدر زیاد است که برای لمس کردنشان، نیازی به عصای سفید نیست. روزی برای عصا سفیدها «عصای سفید» قدمتی کمتر از یک قرن دارد. نابینایان دنیا از صدها سال قبل به عصاهای چوبی و فلزی‌شان تکیه می‌کردند، اما بعد از جنگ جهانی اول که آمار نابینایان همپای معضلات اجتماعی و ویرانی و آشوب‌ها به طور تصاعدی بالا رفت، کم‌کم عصای سفید جای خود را در میان مردم روشن دل باز کرد. مجروحان جنگی با ایده گرفتن از جیمز بیگز، عصای سفید را به عنوان پرچم آزادی شان دست گرفتند تا در شهر دیده شوند و از امنیتی که حداقل حق شهروندان است، بهره‌مند باشند. جیمز بیگز، عکاس اهل شهر بریستول انگلستان بود که در سال ۱۹۲۱ میلادی بر اثر یک سانحه بینایی خود را از دست داد و از آن به بعد تصمیم گرفت برای در امان ماندن از خطر وسائل نقلیه عصایی به رنگ سفید در دست بگیرد تا از فاصله‌های دور هم قابل دیدن باشد. ۱۶ سال بعد از فراگیر شدن این ایده بیگز، دو نفر از برجسته‌ترین محققان آمریکایی به نام‌های دکتر «ناول پری»، ریاضیدان و دکتر «جاکوپس تن بروک»، حقوقدان، خواستار تصویب قانونی به نام «عصای سفید» شدند که بر اساس آن، باید حقوق نابینایان دنیا به رسمیت شناخته شده و فرصت‌هـــای برابری برای آنها در نظر گرفته می‌شد. اما این بحث و گفت وگوها با شـــروع جنگ جهانی دوم متوقف شد و قانون یادشده سرانجــــام در پانزدهمین روز از ماه اکتبر سال ۱۹۵۰ میلادی به تصویب رسید و به «قانون عصای سفید» شهرت پیدا کرد تا این روز در دنیا، به نام نابینایان رقم زده شود. در این قانون تمامی حقوق اجتماعی فرد نابینا به عنوان عضوی از یک جامعه متمدن عنوان شده و جوامع ملزم به رعایت آنها شده‌اند. از جمله این که نابینایان حق استفاده از همه امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند. آنان حق دارند از پیاده روها، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و وسایل حمل و نقل همگانی مانند هواپیما، قطار، اتوبوس، اتومبیل، کشتی، هتل، اماکن عمومی، مراکز تفریحی و مذهبی استفاده کنند و اگر در بعضی اوقات محدودیتی هم برای استفاده از این تسهیلات و اماکن وجود داشته باشد، باید فراگیر و شامل همه افراد جامعه باشد
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
چشم برای سلامتی خود به بعضی از مواد معدنی نیز نیاز دارد. برای مثال سلنیوم به جذب ویتامین E و ساخته شدن آنتی اكسیدان ها در بدن كمك می كند. غذاهای دریایی از جمله مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد سلنیوم هستند. روی نیز به جذب ویتامین A كمك كرده و همچنین بخشی از یك آنزیم است كه تعداد رادیكال های آزاد را كم می كند. مطالعات نشان داده اند كه روی، چشم را در برابر شب كوری محافظت می كند. روی در غذاهای دریایی، جوانه گندم و آجیل یافت می شود. 2- اسیدهای چرب ضروری بسیاری از مردم نمی توانند باور كنند كه چربی ها نیز برای سلامتی لازم هستند. اسیدهای چرب در واقع زیر بنای چربی ها هستند و بعضی از آنها از این جهت " ضروری " خوانده می شوند كه بدن نمی تواند آنها را بسازد و باید حتماً از طریق مواد غذایی تأمین شوند. اسیدهای چرب ضروری شامل چربی های اشباع نشده  اُمگا-3   و اُمگا-6 هستند اُمگا-3 اصلی، آلفا-لینولنیك اسید است و مشتقات شامل ایكوزاپنتانوئیك اسید (EICOSAPENTAEONIC ACID)، داكوزاهگزانوئیك اسید (DACOSAHEXAENOIC ACID) و چند تركیب دیگر است. اُمگا-6 اصلی نیز لینولئیك اسید است كه مشتقات آن تاثیری در سلامت چشم و بینایی ندارند. اسیدهای چرب ضروری در تكامل بینایی در نوزادان نقش دارند. كمبود این مواد ( به ویژه  اُمگا-3   ) در بزرگسالان ممكن است سبب كاهش دید شود. مطالعات نشان داده كه كمبود طولانی مدت ممكن است سبب تخریب شبكیه شود. بدن هر دو نوع اسید های چرب ضروری را به پروستاگلاندین ها تبدیل می كند كه یكی از اثرات آنها كمك به خروج مایع چشم و تنظیم فشار داخل چشم است. مقدار توصیه شده مصرف اسیدهای چرب ضروری برای اُمگا-3، 65/0 گرم و برای اُمگا-6، 44/4 گرم است، ولی بسیاری از محققین نسبت مصرف اُمگا-6 به اُمگا-3 را مهم می دانند. مقدار مناسب این نسبت 1 به 1 تا 4 به 1 است، در حالیكه در بیشتر رژیم های غذایی این نسبت بسیار بیشتر از این است. بنابراین مقدار مصرف اُمگا-6 در مقایسه با اُمگا-3 در بسیاری از رژیم های غذایی باید كاهش یابد. بهترین منبع تأمین اُمگا-3  ماهی   است و مقدار توصیه شده مصرف دو بار در هفته است. نكته ای كه باید به آن توجه داشت این است كه روغن ماهی رادیكال های آزاد تولید می كند ، به همین دلیل كسانی كه زیاد  ماهی   یا  روغن ماهی   مصرف می كنند، باید به میزان كافی آنتی اكسیدان به ویژه ویتامین E مصرف كنند. نكته قابل توجه دیگر این است كه بیشتر اُمگا-6 مصرفی از روغن نباتی حاصل می شود، به همین دلیل استفاده از روغن مایع می تواند میزان اُمگا-6 مصرفی را تا حد زیادی كاهش دهد. خلاصه تحقیقات نشان داده است كه آنتی اكسیدان ها خطر ابتلا به كاتاراكت را كاهش می دهند.
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
به گزارش ایران موبایل این فن‌آوری در نمایشگاه سالانه فن‌آوری توانبخشی Annual Assistive Technology Exhibition در انستیتو ملی نابینایان کانادا ارایه شد. فن‌آوری KNFB Reader در قالب یک وسیله قابل حمل و دستی مانند موبایل قابل استفاده است. گوشی نوکیا N82 به عنوان اولین وسیله همراه برای این منظور در فرانسه و انگلیس مورد استفاده قرار گرفته است. کاربر می‌تواند با استفاده از این فن‌آوری از متون عکس گرفته و سپس با فشار دادن یک دکمه روی دوربینی با کیفیت گوشی نوکیا N82 مطالب را به شکل صوتی بشنود. در واقع این فن‌آوری، عکس متن را به صوت تبدیل می‌کند. کاربر نابینا می‌تواند به این شیوه به موضوع و متن اسناد، آهنگ‎ها، منوها و بسیاری از متون چاپی با صدای رسا و قابل تنظیم گوش کند. فن‌آوری KNFB Reader توسط فردی به نام ری کورتسویل ابداع شده است. این فرد اولین سیستم تبدیل متن چاپی به صوت را در دنیا اختراع کرده است.
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 23 مرداد 1392برچسب:احداث سامانه پيامكى معلولين, توسط مليحه.ى |

امانه پیامکی جامعه معلولین استان مازندران             راه اندازی سامانه پیامکی جامعه معلولین استان مازندران جهت سهولت در اطلاع رسانی و همچنین دریافت نظرات شما سامانه پیامکی جامعه معلولین استان مازندران بکارافتاد.شما عزیزان می توانید پیشهادات و انتقادات خود را به این شماره اختصاصی ارسال نمایید :      30006309181818            - واحد فن آوری واطلاعات جامعه معلولین استان مازندران

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 22 مرداد 1392برچسب:درمان اسيب ديدگى چشم_ تازه هاى چشم پزشكى, توسط مليحه.ى |

عرفاني - دبيرکل انجمن چشم پزشکي ايران از درمان آسيب هاي چشمي با استفاده از سلول هاي بنيادي در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر اين شيوه درماني، تقريبا در تمام مراکز چشم پزشکي استان ها قابل انجام است. دکترسيدحسن هاشمي، مجري طرح در گفت و گو با خراسان تصريح کرد: از اين روش مي توان براي درمان مبتلايان به بيماري هاي چشمي مانند سوختگي هاي شيميايي در جانبازان و افرادي استفاده کرد که مواد مذاب، اسيد و يا آهک وارد چشم آن ها شده و يا دچار مسموميت در محل کار شده اند. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: در اين گروه از بيماران، پوسته سطح جلويي چشم و يا پوسته سطح جلويي قرنيه از بين مي رود که يک لايه محافظي براي چشم است. حال مي توان با استفاده از سلول هاي بنيادي، لايه دفاعي سطحي چشم اين بيماران را ترميم کرد. بدين منظور مي توان سلول هاي بنيادي را از چشم ديگر فرد بيمار يا از بستگان درجه يک استخراج کرد و به چشم فرد بيمار پيوند زد. براي انجام اين عمل، تعدادي از سلول هاي سالم را به اندازه يک ميلي متر در يک ميلي متر از چشم سالم بر مي داريم و پس از ۲هفته کشت دادن در آزمايشگاه و تکثير، آ ن ها را به چشم بيمار پيوند مي زنيم. به گفته مجري طرح، هم اکنون اين شيوه در کلينيک هاي چشم پزشکي قابل انجام است و موفقيت زيادي نيز به همراه داشته است. دکترهاشمي تصريح کرد: استفاده از سلول هاي بنيادي باعث بينايي فرد نمي شود بلکه قسمتي را که مربوط به عصب بينايي است و در اثر حادثه دچار آسيب ديدگي شده و يا شبکيه افرادي را که دچار اختلال شده است، ترميم مي کند.

استفاده از سلول درمانی در نقص سلول‌های بنیادی لیمبال سلول‌هاي بنيادي قرنيه، در ناحيه ليمبوس مسئول حفظ تماميت اپي تليوم قرنيه و هم چنين ترميم اپی يتليوم قرنيه در جراحات و حالات طبيعي هستند. زماني كه سلول‌هاي بنيادي ليمبوسي فاقد عملكرد باشند و يا در عملكرد صحيح خود دچار نقص شوند، سطح قرنيه توسط سلول‌هاي مشتق از بافت ملتحمه و از جمله سلول‌هاي جامي شكل پوشيده مي‌شود افزايش نفوذ عروق خوني به ناحيه قرنيه و التهاب متعاقب آن در نهايت منجر به بيماري نقص سلول‌هاي ليمبال مي‌گردد كه ديد بيمار را به شدت كاهش داده و يا حتي بيمار را نابينا مي‌كند. يكي از راه‌كارهاي درماني براي اين بيماران پيوند قرنيه به همراه پيوند حلقه ليمبوسي از چشم سالم است كه ضمن مشكلات مربوط به رد پيوند مي‌تواند منجر به ايجاد بيماري نقص سلول‌هاي بنيادي ليمبال در چشم سالم نيز گردد. كشت سلول‌هاي بنيادي ناحيه ليمبوس بر روي پرده آمنيون ايده جديدي براي درمان اين بيماران است در اين روش ابتدا يك بيوپسي يك تا دو ميلي‌متري از ناحيه ليمبوس تهيه شده و سپس سلول‌هاي بنيادي اين ناحيه بر روي پرده آمنيون كشت شده و به چشم بيمار پيوند زده مي‌شود. نتايج حاصل از اين مطالعه در مركز سلول درماني رويان نشان مي‌دهد كه اين روش براي بيمار عارضه‌اي در بر نداشته و از 8 بيمار مورد مطالعه در اين تحقيق 7 بيمار بعد از سه سال پيگيري از ديد مناسبي برخوردار بوده و تنه در يك بيمار به دليل مشكلات ايجاد شده پيوند مجدد انجام گرديد. اين روش در حال حاضر به صورت يك خدمت درماني به بيماران نيازمند ارائه مي‌شود.

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 20 مرداد 1392برچسب:انجمن كم بينايان, توسط مليحه.ى |

نخوردن آب به بینایی آسیب می زند  منبع:باشگاه خبرنگاران دکتر شمس، رئیس انجمن چشم پزشکی ایران در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: کمبود آب در بدن می توانند بسیار خطرناک باشد خصوصا می تواند باعث خارج شدن مایع چشم شود و در برخی از افراد باعث شود از شبکیه کنده شود.به گفته وی چشم افرادی که نزدیک بین هستند یا دیابت دارند در اثر کم خوری آب آسیب های جدی می بینند.دکتر شمس افزود: همه افراد باید به مقدار لازم آب بخورند تا به چشمشان آسیب نرسد. کمبود آب می تواند باعث عود التهاب چشمی در بیماران شود. در پایان وی تاکید کرد: افراد می توانند با استفاده از شستشو با چای و نوشیدن آب از خستگی و آسیب به چشم ممانعت کنند.

نوشته شده در تاريخ شنبه 19 مرداد 1392برچسب:سرطان چشم_ تازه ظاى چشم پزشكى_ شب كورى, توسط مليحه.ى |
پیوند سلولهای بنیادین به سرطان چشم رسید؛موفقیت درمان سرطان چشم کودک 4 ساله جامعه > سلامت - امروز روز خوبی برای معصومه یلمی دختر 4 ساله بروجنی از توابع استان چهارمحال و بختیاری بود.او سرطان چشم (رتینوبلاستوم) داشت و برای درمان به بیمارستان محک برای درمان منتقل شد . زهرا تالانی: خوشبختانه عمل او با تیم پزشکی بیمارستان که دکتر پروانه وثوق متخصص سرطان کودکان و  هرمز شمس متخصص چشم پزشکی بودند به خوبی انجام شد و امروز او مرخص شد.   عمل معصومه چگونه انجام شد؟ معصومه پس از بستری شدن در بیمارستان محک با تومور چشمی و درگیری در سه نقطه مغز، مایه مغزی نخاعی و مغز استخوان کاندیدای پیوند سلولهای بنیادی شد. درمان اولیه ابتدا با تزریق داخل نخاعی و در 6 نوبت با مصرف داروی جدید انجام گرفت و بافت مغز دوباره ارزیابی شد.در تاریخ 20 آبان معصومه 4 ساله در بخش پیوند بستری شد و 2 آذر سلولهای بنیادی به روش محیطی به وی پیوند زده شد. قبل از پیوند 3 روز متوالی تمام سلولهای بنیادی خون‌ساز مغز استخوان از بین برده شد و سلولهای بنیادی جدید به آن پیوند زده شد.‌امروز پس از گذشت 19 روز این کودک آماده ترخیص است.   علائم سرطان چشم وجود لکه سفید در چشم برق‌زدگی چشم به هنگام شب، انحراف چشم، ریزش اشک و خیره شدن از علائم تومورهای چشمی در کودکان است.   زود مراجعه کنید امیرعباس هدایتی، رئیس بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک امروز در جمع خبرنگاران درباره این بیماری و درمان آن  گفت: متأسفانه در کشور والدین بیماران مبتلا به سرطان چشم با تأخیر زیادی برای درمان اقدام می‌کنند در حالی که اگر در روزهای اول با دیدن علائم به پزشک مراجعه کنند می‌توان با راه‌های ساده مانند لیزر بیماری را درمان کرد. وی گفت: سرطانهای چشمی در کودکان زیر دو سال قابل تشخیص است و در دختران و پسران آمار ابتلا برابر است . وی با بیان اینکه از سال 86 تا امروز 221 کودک به دلیل تومور چشمی به بیمارستان موسسه خیریه محک مراجعه کرده‌اند ادامه داد: این افراد میانگین سنی 21 ماهه داشته و 126 مورد پسر و 95 نفر دختر بوده است. از این تعداد 201 مورد کودک به زندگی بازگشته و 20 کودک فوت کرده‌اند. همچنین دو مورد تخلیه هر دو چشم را در کودکان داشته‌‌ایم.   این بیماری 60 درصد ارثی است پروفسور هرمز شمس  چشم پزشکی که این عمل را انجام داده  گفت:ما در بیمارستان فارابی بیماریهای چشم را به طور موضعی عمل می کنیم اما کودکانی که سرطان چشم دارند را به بخش پیونده بیمارستان موسسه خیریه محک منتقل می کنیم. وی با بیان اینکه این بیماری در میان کودکان ایرانی بسیار شایع است افزود:از هر 25 هزار نفر یک کودک مبتلا به سرطان چشم مى شود
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 17 مرداد 1392برچسب:نيستاگموس ارپى شب كورى انجمن كم بينا٧ان , توسط مليحه.ى |
به حرکات غیر ارادی و ریتمیک چشمی گفته می شود که دارای یک فاز رفت و یک فاز برگشت است. این حرکات افقی، عمودی یا چرخشی هستند. هدف اولیه از بررسی چشمی این بیماران، تشخیص موارد اکتسابی است که به علت یک اختلال سیستم عصبی ایجاد شده و باید بلافاصله بررسی ها و اقدامات لازم درمانی صورت گیرد. اما در بیشتر افرادی که نیستاگموس دارند، این مشکل مادرزادی است (که یا حسی است یا حرکتی). نیستاگموس حسی بر روی یک بیماری زمینه­ای چشم (با کاهش شدید بینایی از ابتدای تولد) ایجاد می شود. از جمله این بیماری ها می توان کاتاراکت (آب مروارید) وگلوکوم مادرزادی، آلبینسیم، اختلالات مادرزادی شبکیه و عصب بینایی را نام برد.در نیستاگموس حرکتی اختلال چشمی دیگری وجود ندارد و این بیماران از قدرت بینایی خوبی برخوردار هستند. تشخیص و درمان علامت اصلی همان حرکات ریتمیک است که در اغلب موارد با چشم غیر مسلح نیز قابل تشخیص است. در برخی بیماران وجود وضعیت غیرطبیعی سر جبرانی برای قرار گرفتن در  وضعیتی است که کمترین میزان نیستاگموس وجود دارد. در برخی از بیماران ممکن است همزمان با نیستاگموس، انحراف چشم نیز وجود داشته باشد. علاوه بر علایم فوق، در موارد حسی سایر علایم بیماری زمینه ای چشمی نیز قابل تشخیص هستند. در مواردی که شک به بیماری زمینه ای سیستم عصبی وجود دارد، بررسی های لازم در این زمینه باید انجام شده و کودک سریع تر به متخصص مغز و اعصاب معرفی شود. در بیماران مبتلا به نیستاگموس در صورت وجود مشکلات زمینه ای چشمی قابل حل، در ابتدا باید آن ها را درمان کرد و در صورت وجود عیب انکساری باید آن را اصلاح کرد. برای درمان نیستاگموس می توان از عینک های منشوری سود برد. درمان جراحی نیستاگموس به منظور اصلاح وضعیت غیر طبیعی سر، اصلاح انحراف چشم احتمالی همراه و کاهش شدت و دامنه نیستاگموس است که انواع مختلف روش های جراحی برای این منظور وجود دارد. باید توجه داشت که هیچ کدام از روش­های فوق قادر به از بین بردن کامل نیستاگموس نیستند.  
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 16 مرداد 1392برچسب:درمان ارپى شب كورى سلول درمانى, توسط مليحه.ى |
به مجموع بيمارى هاى شبكيه ارپى مى گويند اين بيمارى ارثى مى باشد و شايع ترين علامتش شب كورى و ديدن دانه رنگى حتى وقتى چشمانتان را مى بنديد افت ديدى كه حتى با عينك جبران نشود اين بيمارى در موارد عادى فقط باعث كم بينايى مى شود اما در مواردى هم باعث تخريب ماكولا چشم هم مى شود هنوز راه درمانى براى اين بيمارى وجود ندارد اما مى توان با مصرف ويتامين A و امگا 3 از نابينايى ده سال به تعويق انداخت با تشگر زهرا ارامش
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 16 مرداد 1392برچسب:شب كورى اشتگرات كم بينا٧ان سلول بنيادى, توسط مليحه.ى |
سرگروه اعضای " چشم پژوهشگاه رویان" گفت: فاز مطالعاتی و تحقیقات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی درمان بیماری‌های شبکیه به کمک سلول‌های بنیادی به پایان رسیده است و نتایج بیانگر دستیابی محققین ایرانی به سلول‌های قابل پیوند در انسان است. دکتر لیلا ستاریان سرگروه اعضای " چشم پژوهشگاه رویان" در گفتگو با "بنیان" اظهار داشت: فاز مطالعاتی و تحقیقات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی درمان بیماری‌های شبکیه به کمک سلول‌های بنیادی به پایان رسیده است و نتایج بیانگر دستیابی محققین ایرانی به سلول‌های قابل پیوند در انسان است. وی افزود:  بر همین اساس مراحل کار مقدماتی برای تهیه وسایل ، آزمایشگاه‌ها و اتاق عمل‌های مناسب برای پیوند در انسان شروع شده است و با گرفتن مجوز از وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت کار پیوند شروع خواهد شد. وی در تشریح این تحقیق افزود: نتایج طرح‌های تحقیقاتی و مطالعات در حیوانات آزمایشگاهی نشان داده که بیماری‌های چشمی مرتبط با نقص در عملکرد سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه‌دار بینایی را می‌توان به طور نسبی با استفاده از سلول‌های بنیادی تمایز یافته به سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه‌دار بینایی درمان کرد. به گفته دکتر ستاریان مهمترین این نوع بیماری‌ها، نابینایی مربوط به سن می باشد.  (Age macular degeneration; AMD) که از سنین میانسالی شروع شده و به تدریج با از بین رفتن سلول‌ها به نابینایی منجر می شود. وی اضافه کرد : اشتارگارت(Stargardt)  بیماری ژنتیکی مرتبط با نقص در عملکرد سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه‌دار بینایی است که افراد جوان و نوجوان را درگیر می‌نماید که امید می‌رود با استفاده از سلول‌های بنیادی بتوان این بیماری را هم تا حدی درمان کرد. به گفته این محقق پژوهشگاه رویان، از آنجائی‌که این  بیماری‌ها منشا ژنتیک دارند از سلول‌های خود فرد نمی‌توان برای پیوند استفاده کرد، پس بنابراین منشا سلول‌های پیوندی از سلول‌های بنیادی جنینی خواهد بود که طی فرایندی شصت روزه به سلول‌های اپی تلیوم رنگدانه دار بینایی متمایز شده‌اند.  وی همچنین گفت: در جهان و همچنین در ایران طرح‌های تحقیقاتی زیادی در مورد پیوند سلول‌های بنیادی در چشم  در حال اجرا است  که اکثرا در مرحله مطالعه بر روی حیوان متمرکز است، اما تعداد معدودی از طرح‌ها به مرحله کار‌آزمایی بالینی در انسان رسیده است به طوری که نتیجه یکی از طرح‌ها نشان دهنده بهبود نسبی بینایی در دو فرد مبتلا به بیماری AMD و اشتارگارت، چهار ماه پس از پیوند سلول‌های اپی‌تلیوم رنگدانه دار مشتق از سلول‌های بنیادی جنینی بوده است. منبع خانه بنيان
نوشته شده در تاريخ جمعه 11 مرداد 1392برچسب:ارپى چيست انجمن كم بينايان درمان نابينايى نيستاگموس, توسط مليحه.ى |
دکتر حسین سمیعی سلول درمانی بیماری های شبکیه در مرحله تحقیقاتی است یک فوق تخصص جراحی و بیماریهای چشمی مراحل تحقیقاتی درمان بیماری های چشمی با سلول های بنیادی را بسیار موفقیت آمیز توصیف کرد و گفت: امید می رود تا در آینده ای نه چندان دور به نتایج مطلوبتری دست یابیم. دکتر ایرج نجفی
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 10 مرداد 1392برچسب:چشم, توسط مليحه.ى |
احیای شبکیه چشم با هم‌جوشی سلولی محققان «مرکز تنظیم ژنومی» (CRG) در بارسلونا موفق به احیای شبکیه چشم با استفاده از بازبرنامه‌ریزی عصبی شدند. به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، هم‌اکنون خطوط تحقیقاتی مختلفی برای بررسی امکان احیای بافت از طریق بازبرنامه‌یزی سلولی وجود دارند که یکی از مکانیسم‌های مورد مطالعه، بازبرنامه‌ریزی از طریق هم‌جوشی سلولی است.   پیا کازما، رییس گروه احیا و بازبرنامه‌ریزی مرکز تنظیم ژنومی و تیم علمی‌اش از روش هم‌جوشی سلولی برای بازبرنامه‌ریزی عصب‌های شبکیه استفاده کردند.   این مکانیسم شامل وارد کردن سلول‌های بنیادی مغز استخوان به درون شبکیه آسیب‌دیده است.   سلول‌های غیرقابل‌تمایز جدید با نورون‌های شبکیه هم‌جوشی داشته و قابلیت احیای بافت را به دست می‌آورند.   این نخستین بار است که دانشمندان موفق به احیای شبکیه و بازبرنامه‌زیزی نورون‌های آن از طریق هم‌جوشی هسته‌یی داخل بدن شده‌اند.   محققان حاضر در این پروژه یک گذرگاه سیگنال‌دهنده را شناسایی کرده‌اند که هنگام فعال‌شدن به نورون‌ها امکان بازبرنامه‌یزی‌شدن از طریق هم‌جوشی با سلول‌های مغز استخوان را می‌دهد.   این کشف نه تنها به دلیل کاربردهای پزشکی ممکن برای احیای شبکیه بلکه به دلیل احیای احتمالی دیگر بافت‌های عصبی از اهمیت فراوانی برخوردار است. مطالعه جدید نشان می‌دهد که احیای بافت‌های عصبی از طریق هم‌جوشی سلولی در پستانداران ممکن است و همچنین این تکنیک نوین را به عنوان مکانیسمی بالقوه برای احیای بافت عصبی پیچیده‌تر توصیف می‌کند. جزئیات این مطالعه در Cell Reports منتشر شد.
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 9 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
بيماري RP شايع ترين علت شب كوري شب كوري يك نوع علامت براي برخي بيماري هاي چشمي بوده كه بيشترين و شايع ترين آن،بيماري RPيا رتينيت پيگمانتوزا است. دكتر عليرضا رجعتي حق فوق تخصص شبكيه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: شب كوري يك نوع علامت براي برخي بيماري هاي چشمي به ويژه بيشتر بيماري RP است. وي افزود: فردي كه مبتلا به شب كوري است ؛ هنگاميكه هوا تاريك شده و شب است نمي تواند ببيند و يا ديد او كم مي شود. رجعتي حق خاطرنشان كرد: شايع ترين علت شب كوري بيماري RP(رتينيت پيگمانتوزا) است كه اين بيماري ارثي است. وي گفت: بيماري RP چون ارثي است از همان زمان

ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 6 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 6 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 6 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
نوشته شده در تاريخ جمعه 4 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
نخستين كتابخانه نابينايان غرب مازندران توسط يكي از نابينايان دختر و با حضور مديران كل كتابخانه‌هاي عمومي و بهزيستي استان مازندران ، امام جمعه ، فرماندار ، اعضاي انجمن كتابخانه و مديران شهرستان و مديران مدارس دركتابخانه عمومي اين شهرستان افتتاح شد. به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي مازندران ، محمد اسماعيل امامزاده مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان مازندران در مراسم افتتاح اين كتابخانه با اشاره به اينكه كتابخانه‌ها از بهترين و فرهنگي‌ترين جايگاه‌هاي جهان هستند، عنوان كرد : عدم وجود بخش مخصوص نابينايان و كم بينايان در كتابخانه‌هاي استان مازندران مشكلي بود كه در چند روز اخير برطرف شد. محمداسماعيل امامزاده تصريح كرد : همزمان با اين بخش، سه مركز ويژه نابينايان ديگر نيز در بهشهر، شهر آشوب ساري و آمل داير شده است و آماده خدمت‌رساني به روشندلان است. وي افزود : حدود 50 ميليون تومان براي تكميل و تجهيز اين بخش‌ها در چهار كتابخانه سطح استان هزينه شده است . مديركل كتابخانه هاي عمومي مازندران با تقدير از مشاركت و تلاش مديركل بهزيستي مازندران در راه‌اندازي اين بخش ادامه داد : با توجه به نوبودن اين فعاليت در استان اين بخش در كتابخانه نواقصي هم خواهد داشت كه درصدد برطرف ساختن آن هستيم. دبير انجمن كتابخانه هاي عمومي استان مازندران خاطرنشان كرد : شهرستان چالوس در استان مازندران در بخش كتابخواني رتبه برتر را دارد كه نشان دهنده فرهنگ بالاي مردم اين شهرستان است.
نوشته شده در تاريخ جمعه 4 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه خرما موجب فعال شدن سلول‌های عصبی می‌شود و آهن آن به گلبول‌های قرمز خون نیرو می‌‌دهد، گفت: خرما مانع از ایجاد کم‌خونی در افراد و حتی کم‌خونی افراد را هم درمان می‌‌کند. امینی افزود: ویتامین‌های خرما باعث افزایش قدرت بینایی می‌شود و از خشکی پوست و ناخن و موها جلوگیری و هوش را تقویت می‌کند. به گفته کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران ؛ خرما موجب تقویت معده و جمع‌کننده آن است و کلسیم آن موجب تقویت و تسریع رشد کودکان و نیروی بدنی بزرگسالان را افزایش می‌‌دهد. امینی افزود: افرادی که با خوردن خرما بدنشان جوش می ‌زند، می‌توانند با استفاده از مخلوط خرما و ماست که بسیار مفید و مغذی است، از خاصیت خوردن هر دوی آنها بهره مند شوند.
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
اب سياه شب كورى ارپى نيستاگموس ديابت پارگى يا جمع شدگى شبگيه تورم لكه زرد يا ماكولا اسيب ديدگى چشمى
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 2 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
دانشمندان برای اولین بار موفق شدند سلول‌های حسگر نور درون شبکیه را که از ابتدا در آزمایشگاه پرورش یافته بودند در چشم های موش های نابینا پیوند بزنند به گزارش خبرنو به نقل از ایسنا؛ دانشمندان دانشگاه کالج لندن اعلام کردند که سلول‌های پیوندی با موفقیت بالغ شده و با عصب‌های مسوول انتقال سیگنال‌های بینایی به مغز مرتبط شده‌اند. به باور محققان اگر بتوان این فرآیند را با سلول‌های بنیادی انسانی تکرار کرد، می‌توان بیشتر شکل‌های نابینایی را که از انحطاط این سلول‌های گیرنده نور در اثر پیری یا بیماریهایی مانند دیابت ناشی شده، درمان کرد. یک درمان تجربی سلول بنیادی دیگر که شامل پیوند سلولهای مسوول پشتیبانی و تغذیه گیرنده‌های نوری در چشم بوده، توانسته بینایی مردی را که در اثر انحطاط سلول های شبکیه نابینا شده بود، بازگرداند اما به گفته پرفسور رابین علی، سرپرست پژوهش در کالج لندن، این درمان تنها بر روی افراد دارای تعدادی سلول گیرنده نور سالم عمل می‌کند در حالی که درمان جدید حتی در مواردی که این سلولها کاملا از بین رفته‌اند نیز کار می‌کند. این محققان با استفاده از یک فرآیند نسبتا جدید که به سلول های بنیادی جنینی اجازه خودسازماندهی به شکل ساختارهای شبکیه مانند در یک ذره سه بعدی ژله‌یی را داده، توانسته‌اند سلولهای گیرنده نور تولید کنند. همچنین در یک دستاورد مهم برای درمان های انسانی، این دانشمندان مرحله بهینه‌ای در رشد سلول‌ها را که حدود 24 روز بوده، برای پیوند آنها در چشم موشها شناسایی کردند. در این مرحله، سلول‌های گیرنده نور هنوز نسبتا نابالغ هستند اما پس از کاشت، راه خود را برای ترمیم بخش‌های چشم پیدا کرده و در آن مناطق به طور کامل بالغ می‌شوند. اگر سلول ها به طور کامل به شکل ساختارهای گیرنده نور بالغ موسوم به بخش های بیرونی رشد کنند، دیگر قادر به پیوند به این شیوه نخواهند بود. به گفته محققان، آنها اکنون یک نقشه راه برای انجام این فرآیند با سلولهای بنیادی جنینی انسان دارند. آنها در حال حاضر پیش‌سازهایی برای سلول‌های گیرنده نور انسانی پرورش داده‌اند. چالش پیش روی این دانشمندان اکنون کارا کردن کافی این فرآیند برای پیوند است. در همین حین، محققان قصد دارند پیوندهای بیشتری انجام داده و قابلیت بینایی موش‌ها پس از این پیوند را نمایش دهند. با وجود رشد سلول‌های پیوندی و اتصال موفق آنها به عصب‌ها، هنوز تعداد کافی از این سلولها برای بازیابی بینایی موش‌ها پیوند نشده است.
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 2 مرداد 1392برچسب:, توسط مليحه.ى |
كم بينايى به مشكلى در بينايى گفته مى شود كه با استفاده از عينك يا لنزهاى تماسى و رفع نشود و فرد هم چنان تار ببيند

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.