انجمن نور كم بينايان و نابينايان استان مازندران
انجمن نور
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |

تیم گلبال نابینایان کم بینایان بهشهر با همکاری دوستان کم بینا و نابینا  عزیز با مربی گری خانم کلبادی نزاد و همکاری شهر گلوگاه اغاز به کار کرد از علاقه مندان جهت همکاری خواهشمند با این شماره تماس بگیرند با تشکد

01134536062

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:آرپی لبر اشتارگارت , توسط مليحه.ى |
[عکس: orange_root.jpg]
"به گزارش انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات درایران" به نقل از سایت ffb مورخ 2014 آوریل 15 ، زردچوبه، ادویه‌ای پرکاربرد است. این ریشه زرد نارنجی موسوم به ادویه کاری در ایجاد طعم غذا تا رنگ‌آمیزی لباس و یا حتی در دوران باستان به‌عنوان درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شده است. به‌ تازگی گروهی از محققین موسسه ملی تحقیقات چشم نشان دادند که کورکومین، ماده فعال زردچوبه ممکن است در پیش‌گیری از نابینایی ناشی از بیماری آرپی موثر باشد. بیماری آرپی، یک بیماری درمان نا‌پذیر است که از هر ۴۰۰۰ هزار نفر یک نفر به آن مبتلا می‌شوند. در ایجاد این بیماری تخریب کننده موتاسیون در بیش از ۴۵ ژن مختلف دخیل است. گروهی از محققان به دنبال انتقال نسخه‌های سالم ژن جهش یافته در این بیماران هستند، کار تحقیقاتی آنان در مرحله مطالعات بالینی است اما نتایج امیدوار کننده‌ای داشته است.
با این حال ژن درمانی روشی گران قیمت است و برای انتقال ژن به داخل سلول می‌بایست روش‌های بهتری ابداع گردد. دکتر رادهاآیاگاری، استاد چشم پزشک دانشگاه کالیفرنیا با انتشار مقاله‌ای اظهار کرد که ممکن است راه حل ساده‌ای برای درمان بیماری آرپی وجود داشته باشد. او به دنبال پیدا کردن مولکولی است که قابلیت حفاظت از سلول‌های حساس به نور شبکیه را داشته باشد. مطالعات نشان داده که کورکومین، مانع تشکیل پلاک‌های آمیلوئیدی در بیماران مبتلا به آلزایمر می‌شود. از طرفی از سالیان قبل در هند زردچوبه برای درمان زخم‌ها و التهابات استفاده می‌شده است. تیم خانم دکتر رادهاآیاگاری برای بررسی پتانسیل درمانی کورکومین مطالعاتی را در موش‌ها انجام دادند. نتیجه خورانیدن این ادویه، حفاظت سلول‌های گیرنده نور در مقابل آسیب بود. اگرچه مطالعات بیش‌تری برای اثبات اثربخشی کورکومین در حفاظت از سلول‌های بینایی لازم است، اما همین مطالعات اولیه نشان‌دهنده ورود موفقیت آمیز آن به شبکیه و بهبود بینایی در موش‌های مدل بیماری شده است.

آیا اگر زردچوبه در رژیم غذایی بیماران آرپی وجود داشته باشد، سبب بهبود می‌شود؟
دکتر رادهاایاگاری جواب داد که ما هنوز نمی‌دانیم که مقدار موثره این ادویه چقدر است و در مطالعات بعدی به دنبال پاسخ به این سوالات هستیم.

*مترجم:خانم دکتر ستاریان*
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:, توسط مليحه.ى |
[عکس: retinitis-pigmentosa-1.gif][عکس: normal-vision-1.gif]
آرپی گروهی از بیماری‌های چشمی ارثی است که این بیماری شبکیه را مبتلا می‌سازند از جمله علائم آرپی می‌توان به کاهش دید در تاریکی و مکان‌های کم نور اشاره کرد. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از عرش نیوز، مهران نیکخو متخصص چشم اظهار داشت: چشم انسان برای آنکه بتواند اشیاء و محیط را ببینید یک سری سلول‌های بنیادی درارد که به آن سلول‌های مخروطی استوانه‌ای می‌گویند. این سلول‌ها نور را دریافت می‌کنند و درک نور را به انسان می‌دهند. در بیماری آرپی این سلول‌ها از بین می‌روند. وی ادامه داد: آرپی نامی است که به گروهی از بیماری‌های چشمی ارثی اطلاق می‌شود. این گروه از بیماری‌ها شبکیه را مبتلا می‌سازند. در بیماری آرپی کاهش دید، تدریجی اما پیشرونده است. معمولا افراد مبتلا به آرپی دید خود را به طور کامل از دست نمی‌دهند و در بیشتر موارد مقداری از دید مفید تا کهنسالی حفظ می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از شایع‌ترین دلایل ایجاد آرپی این بوده که سلول‌ها زودتر از موعد طبیعی می‌میرند و به دلیل آنکه سلول‌ها میمیرند، بینایی شخص کاهش می‌یابد. شایع‌ترین علامت اولیه در آرپی، کاهش دید در تاریکی و مکان‌های کم نور است. علامت دیگر آرپی،‌کاهش میدان بینایی است بدین معنی که دید فرد از طرفین و یا از بالا و پائین کاهش می‌یابد. آنچه در تمام انواع آرپی مشترک است طبیعت پیشرونده بیماری است.
نیکخو افزود: سرعت پیشرفت بیماری آرپی در افراد مختلف متفاوت است. در برخی از انواع آرپی اشکال در خواندن متون چاپی و انجام کارهای دقیق وجود دارد. عوامل ارثی متفاوتی در ایجاد بیماری آرپی دخالت دارند. در همه انواع آرپی به توانایی واکنش شبکیه در مقابل نور آسیب می‌رسد. این مشکل می‌تواند از آسیب به قسمت‌های مختلف شبکیه نظیر سلول‌های استوانه‌ای یا مخروطی و یا در اتصال بین سلول‌های شبکیه ناشی شود. وی اذعان داشت: در بیشتر موارد علائم اولیه آرپی بین سنین ۱۰ الی ۳۰ سالگی بروز می‌کند. بسیاری از افراد مبتلا به آرپی دچار کاتاراکت (آب مروارید) می‌شوند. در عمل جراحی ناشی از آب مروارید بیمار هنوز به آرپی مبتلا است اما در صورتی که شبکیه زیاد آسیب ندیده باشد، دید محدودی به بیمار بازگردانده می‌شود. به دلیل ژنتیکی بودن آرپی ممکن است سندروم‌های مختلفی نیز ایجاد کند از جمله سندروم آشر که فرد ضمن مبتلا به آرپی از نظر شنوایی نیز مشکل دارد.
وی گفت: در سال‌های اخیر تحقیقات بسیاری به منظور دستیابی به روشی مطمئن انجام می‌گیرد. از جمله این روش ها کاشت دوربینی بسیار ریز ته چشم است تا به عصب بینایی فرد وصل شده و دید خوبی برای او فراهم کند. وی تصریح کرد: راه‌های درمانی دیگری نیز برای بیماری آرپی وجود دارد که فرد از طریق درک حس، حس به دست او منتقل می‌شود که این روش نیز با قراردادن دوربینی بر روی عینک بیمار انجام می‌شود زمانی که مانعی در مقابل فرد باشد، وسیله‌ای که به دست او بسته می‌شود نور از مانع رد شده و ضربه‌ای به دست فرد وارد می‌کند و فرد متوجه شده و از طریق دوربین مشاهده می‌کند. سلو‌ل‌های بنیادی نیز راهی دیگر است که در مراحل اولیه قرار دارد.

.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.